Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Az eperlekvár-főzés jótékony hatása a párkapcsolatra

Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: eper, eperlekvár, befőzés, kapcsolat
Eper

Magunk sem gondolnánk, hogy mennyi minden tehet jót párkapcsolatunknak. Nem kell szuper drága, mesébe illő dolgokra gondolni, nem kell a világ túlsó végébe utazni azért, hogy fenntartsuk, és folyamatosan erősítsük közelségünket.

A nyár beköszöntével kiváló módszer a közös befőzés, amelynek minden részletét megoszthatjuk kedvesünkkel.
Az egyik első ilyen alkalom az eperlekvár-főzés. Az idén különösen igyekezni kellett, mert az esős tavasz miatt nagyon rövid lett az eperszezon.

Kezdjük a vásárlással. Már csak azért is jó, ha együtt megyünk, mert több szem többet lát, több ízlelőbimbó többet érez, és alaposan ki kell választani a legmegfelelőbb epret. Ha ez megtörtént, a hazaszállítás után - ha nem kocsival megyünk haza a piacra, hanem gyalog, sportnak is jó és még a környezetet is kíméljük - jöhet a mosás, a csumázás, a válogatás. Miután napjaink konyhái nem túl tágasak, ezt a mosogató mellett állva csak úgy tudjuk csinálni együtt, ha auráink egybeérve összefonódnak, s közben egy-egy különösen szép szemet egymás szájába is adunk, hogy jobban menjen a munka. Miután már feltettük az epret főni, jön a nagy alaposságot igénylő tevékenység, a lekváros üvegek tisztára mosása, amit jobb a nőkre hagynunk, mert az e fajta tisztasághoz nekik jobb az érzékük. Közben a férfiember pedig odaadón kavargatja az egyre sűrűsödő masszát, ami csak látszólag könnyű dolog, egy idő után akár izomlázat is okozhat. Párunk pedig sürög-forog, és a suhanások közben finoman, akaratlanul (na, persze...) hozzánk ér.

Ami a kóstolást illeti, a lekvár érdekében nem nyaljuk le a fakanalat, hogy ne kerüljenek bele mikrobák, hanem egy tálkába cseppentünk a készülő finomságból, én onnan kínálhatjuk egymást. És, ha ezt egyik ujjunk hegyével tesszük, szerelmi előjátéknak sem elvetendő...

Persze a lekvár elkészültét holmi vágyak nem siettethetik, meg kell várnunk, amíg teljesen besűrűsödik, és akkor jöhet a kimérés az üvegekbe, miközben gyönyörködünk a színében, és egymásban, sőt rájövünk, milyen szép a kedvesünk lekvártöltögető keze. Addigra már előkészítettük a vastag dunnát, paplant, hogy a „fiúk" (a lekváros üvegek) nyugovóra térhessenek és akkor végre kettesben maradhatunk...

 
 
Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Horváth Tihamér Szülészet-nőgyógyászat... Horváth Tihamér Zalaegerszeg