Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Elhízás

 
Miért hízlal az ülés? Miért hízlal az ülés?

A Tel Aviv Egyetem tudósai kimutatták, hogy az ülő munkát végző emberek fenékizmai a mozgáshiány következtében szinte teljesen elsorvadnak, sőt az izomszövetek mélyén vastag zsírréteg alakul ki.

Tovább... »
Minél több ideig túlsúlyos valaki, annál nagyobb a...

Újabb rossz hír a súlyfölösleggel küszködők számára: egy hosszú távú, 30 éves megfigyelési időszakból következtető tanulmányból kiderült, hogy minél tovább tartozik valaki az elhízottak közé, annál nagyobb nála a szívbetegségek kockázata.

Tovább... »
Létezik a hizlaló gén

A tudósok rájöttek, miért nagyobb a túlevés és az elhízás veszélye bizonyos génkifejeződéssel élő emberek esetében. Azok, akik az úgynevezett „FTO" gén variánsának két másolatát hordozzák, nagyobb valószínűséggel éheznek meg egy teljes menü elfogyasztása után, mert magasabb a ghrelin nevű hormon szintje a véráramukban. Sőt, a nemzetközi kutatócsoport azt is...

Tovább... »
Az elhízottak között gyakoribb a csontrikulásos...

Amerikai kutatók szerint az elhízás is a csontritkulás kockázati tényezői közé tartozik. A túlsúlyos emberek csontjában ugyanis rejtett zsírlerakódások alakulnak ki, ami meggyengíti és hajlamossá teszi a csontot a törésre.

Tovább... »
A hasi zsír okozhat szívbetegséget és daganatos...

A legfrissebb kutatási eredmények szerint a más testtájakon zsírfelesleggel rendelkezőkhöz képest a hasi súlyfelesleggel élők esetében nagyobb eséllyel alakulnak ki daganatos, valamint szív- és érrendszer megbetegedések.

Tovább... »

1. / 11. oldal (13/135)

1234567891011 »